måndag 26 september 2011

Norbottensteaterns äldreboende 2051



Nu är det sista rycket innan premiär 1 oktober (nu på lördag)! Pjäsen heter Evigt ung och går upp på stora  scenen på Norrbottensteatern.Väldigt sammanfattat handlar Evigt ung om att teatern har år 2051 byggts om till ett äldreboende där de åldrade skådespelarna fortfarande lever och minns forna dagar med översikt av syster Linda.
Både regissör, scenograf och maskdesign har fått leka mycket med tanken "Hur kommer vår generation vara om 40 år?".

Tänk er själva hur våra barnbarn kommer skratta då man berättar att man hade 3 tungpiercingar och lyssnade på Twisted sister, åkte på festival och rejva, och hur många tanter som kommer ha svanktribaler och hur många som kommer göra ögonlaserbehandling istället för att ha glasögon*skratt*.
Utan att säga för mycket eller för lite så tror jag att detta är en pjäs som framförallt dem som varit unga under 1960-2000 kommer tycka om. Det är ca 25 låtar som genomförs och alla härstammar från 70-90 talets vagga....allt från Nirvana till Alphaville och Ebba Grön, en salig blandning med andra ord!

Bild lånad från Kuriren
Filip som ung, och Filip som gammal
Och självklart krävs det mycket mask för att få våra annars så fräscha och snygga skådespelare 40 år äldre, och det är det jag och Gemila jobbat med på maskavdelningen hela hösten, och kommer fortsätta med under varje föreställning fram till sista föreställningen 4 december!

Kom fler, kom alla och titta! Biljettkassorna på teatern står öppna. Och för dem som har tid nu redan i veckan har vi rep och genrep. Bland annat redan imorgon tisdag, onsdag och torsdag att man kan titta gratis på repetitionerna så långt salongsstolarna räcker, och på fredag då det är genrep kan man köpa biljetter för en billig penning!

Besök Norrbottensteaterns egna hemsida för mer information!

2 kommentarer:

  1. åå, måste boka billjetter!

    SvaraRadera
  2. Ja gör det:) Går du imorgon-torsdag så behövs inga biljetter, först till kvarn;) Fast kan så klart vara kul att gå efter premiär också och inte bara på repetitionerna:D

    SvaraRadera